• Viktigt att förbättra och säkerställa rätt kompetens

Många gör idag regelbundna besök hos tandläkare eller tandhygienist. Under 2014 var det drygt 4,3 miljoner personer som besökte vuxentandvården. Sammanlagt gjordes drygt 10 miljoner patientbesök så självklart blir det fel ibland men de flesta misstagen sker endast någon enstaka gång. I IVOs årliga tillsynsrapport kan vi läsa om några av de brister som tandvården har att brottas med.

Publicerad den 21 mars, 2017 av Yvonne Nyblom
  • Ny examensordning – nu är vi igång

Nu är äntligen processen med att ta fram en ny examensordning för en tandhygienistexamen omfattande 180 högskolepoäng inledd.

Publicerad den 06 februari, 2017 av Yvonne Nyblom
  • Glöm inte att prata socker!

Nytt år med nya tag och nya föresatser! Träna mer och bättre, äta klokare, kanske närproducerat eller ekologist och naturligtvis minska på sockret.

Publicerad den 12 januari, 2017 av Yvonne Nyblom
  • Eftertanke i juletid

Äntligen är det dags för lite jul- och nyårsledigt med önskan om vila och gemenskap. Det är ingen tvekan om att det är skönt att ”logga ut” några dagar, ännu ett intensivt år är snart slut. Självklart ska vi unna oss lite extra av mat, sömn och långa sköna promenader – kanske i solen.

Publicerad den 19 december, 2016 av Yvonne Nyblom
  • För patientens bästa

Den senaste tiden har vi tagit del av den minst sagt förfärliga historien om en tandläkare som inte levt upp till de krav man som patient kan ställa på en vårdgivare.

Publicerad den 30 november, 2016 av

Arkiv 2017